top of page

Waxing

Wil jij af van je ongewenste lichaamshaar? Met de huidvriendelijke harsproducten van Clean&easy ben je binnen no-time haarvrij! 

Tips voor een goede harservaring: 

Voor
Scrub de avond van te voren voorzichtig de huid, die behandeld moet worden. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd en komen de haren losser en meer rechtop in de huid zitten en zal het waxen nog makkelijker gaan. Het regelmatig voorzichtig scrubben van de huid vermindert de kans op ingroeiende haren.


Hoe lang moet het haar zijn om het goed te kunnen waxen?
Het heeft de voorkeur de haren in de 2 tot 3 weken voor behandeling niet te scheren. Het haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit de (eerste) waxbehandeling te halen.


Na het harsen
Vermijd te strakke kleding op huid, die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen en raak de behandelde huid alleen aan met gewassen handen.Als u aanleg heeft voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 48 uur na het harsen. Vermijd tot 48 uur na het harsen: een heet bad, zonnebank, sauna of andere warmte/hitte behandelingen en ga liefst ook niet direct sporten.

​ Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabben en hard wrijven kan de huid dan irriteren.

We raden aan vanaf drie dagen na de wax behandeling te scrubben. Doe dit met een zachte korrel (of zachte sisal handschoen) en scrub de huid 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen.

Let op: Als u voor de allereerste keer een harsbehandeling heeft ondergaan, is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Die verdwijnt binnen 24 uur.

Ik kan onder de volgende omstandigheden de behandeling niet uitvoeren:
Bij gebruik van een van de volgende medicijnen, aangezien deze een extra gevoelige en/of zwakke huid (kunnen) veroorzaken: 

  • Retin A

  • Renova Differin 

  • Isotretioin

  • Roaccutane

  • Als de huid, die behandeld moet worden, verbrand is door de zon of door een laser behandeling.​​​

bottom of page