top of page

Microneedling

Wat is microneedling?
Dit is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkzame stoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Deze behandeling werkt voor:
- aanmaak collageen (verminderen rimpels en een slappe huid)
- vermindering littekens
- verminderen grove poriën
- verminderen pigmentvlekken
-lichaam
 
Collageen
Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate je ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet tot aanmaak van collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor langere tijd in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden, doet u een paar keer per jaar een onderhoudsbehandeling, Hoe vaak is afhankelijk van uw huid.

Littekens
Microneedling kan ook worden toegepast bij het verminderen van littekens, Littekens bestaan namelijk uit littekencollageen. Dit collageen is in tegenstelling tot normaal collageen korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën
Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste huidlaag, waardoor grove poriën verfijnen en strakker worden.

Pigmentvlekken
De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigmentvlekken.

Lichaam
Ook op het lichaam kan deze behandeling worden toegepast. Denk aan; zwangerschapstriemen, sinaasappelhuid, en littekens op het lichaam.

Hoe werkt een kuur?
Bij een kuur van 6 behandelingen kom je om de 4 weken
Na deze kuur kunnen we het afbouwen op maat. (3 a 4 x per jaar)

Bij littekens kom je om de 2 weken in een kuur tot het gewenste resultaat. Daarna 3 a 4 x per jaar.


Voor meer informatie of lichaamsbehandelingen kunt u mij persoonlijk contacteren.

 
Fractional microneedle facial therapy cl
bottom of page